Gemeente Middelburg vraagt inwoners mee te denken over de nieuwe locatie van de skatebaan

Middelburg – Weet jij een goede locatie voor de nieuwe skatebaan in Middelburg? Laat het de gemeente dan uiterlijk 25 juni weten via doemee.middelburgers.nl

De gemeente Middelburg roept inwoners op om mee te denken over de nieuwe locatie van de skatebaan.

Zo moet de nieuwe locatie  aan een aantal voorwaarden voldoen.

Zo moet de nieuwe baan op minimaal 150-200 meter van de dichtstbijzijnde woningen liggen, op een kavel van minimaal 1.500 vierkante meter, op een plek waar regelmatig mensen voorbijkomen en binnen de bebouwde kom. Ook moet de plek goed bereikbaar zijn voor de gebruikers. Het zou helemaal mooi zijn als de baan komt op een plek waar meer activiteiten zijn die een link hebben met skaten, sporten of jongeren, maar dit is niet persé nodig. De gemeente kiest het liefst een locatie die al van de gemeente is. Grond kopen kost namelijk veel geld. Dat geld besteedt de gemeente liever aan de skatebaan zelf. Ook moet de baan goed passen op de nieuwe plek. 

De gemeente maakt zelf ook een lijst met mogelijke locaties. Die vullen ze verder aan met locaties die via doemee binnen komen. Al deze locaties beoordelen ze aan de hand van de voorwaarden. Die beoordeling zetten ze op doemee. Daar kun je straks zien hoe jouw locatie beoordeeld is. Je krijgt dus geen persoonlijke terugkoppeling op jouw idee. Als er een keuze is gemaakt voor een locatie, gaat de gemeente in gesprek met belanghebbenden over de verdere uitwerking van die locatie. Over waar de baan dan exact komt te liggen bijvoorbeeld. Onder belanghebbenden verstaat de gemeente bijvoorbeeld: omwonenden, gebruikers en het desbetreffende wijkteam, bewonersgroep of dorpsvereniging.

Na de zomervakantie wordt de nieuwe locatie bekend gemaakt. Ook gaat de gemeente na de zomervakantie aan de slag met de inrichting van de nieuwe baan. Dit doen ze samen met een groep skaters. Na de zomer gaat de gemeente ook aan de slag met de nieuwe locatie voor de speelvoorziening in de Veersepoort. Voor zowel de locatie als voor de inrichting van de plek zal de gemeente inwoners vragen om mee te denken.

Lukt het je niet om je idee op doemee te plaatsen? Donderdag 17 juni helpt de gemeente tussen 20.00 en 21.00 uur. Je vindt dan bij ‘activiteiten’ een link naar een teamsoverleg waarin je uitleg krijgt over doemee.

De gemeente streeft ernaar dat de nieuwe speelvoorziening in de Veersepoort en de nieuwe skatebaan 31 december klaar zijn voor gebruik.

Be the first to comment on "Gemeente Middelburg vraagt inwoners mee te denken over de nieuwe locatie van de skatebaan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*