De seizoensmarkt in Domburg verhuist tijdelijk naar het parkeerterrein naast de molen. Bij ongewijzigde coronaregels staan de kramen op deze plek uiterlijk tot 1 november 2021

Domburg – De seizoensmarkt in Domburg kan vanaf maandag 7 juni plaatsvinden op het parkeerterrein bij de Molen. Bij ongewijzigde coronaregels staan de kramen op deze plek uiterlijk tot 1 november 2021. Dat is de uitkomst van het overleg tussen de Stichting Markten en Activiteiten Zeeland (SMAZ), de Stadsraad Domburg, de Ondernemersvereniging Badplaats Domburg (OBD) en de gemeente Veere.

Dat meldt de gemeente Veere op hun website.

Hiermee komt de gemeente tegemoet aan de wensen van de SMAZ, de Stadsraad en de OBD om gezamenlijk te komen tot een oplossing voor de impasse die is ontstaan nadat de marktplaats achter het gemeentehuis geen succes bleek. In Domburg zijn de mogelijkheden beperkt voor een alternatieve locatie voor de markt. De gemeente onderzocht diverse mogelijkheden. Na afweging van alle belangen heeft het college besloten de parkeerplaats bij de molen aan te wijzen als tijdelijke marktplaats.

”Even dreigde we voor het tweede jaar geen markt in Domburg te hebben. Uit de vele reacties bleek dat dat een groot gemis zou zijn” aldus wethouder Roelse

Na veel passen en meten is het gelukt om te komen met een compromis waarbij er ruimte is voor 400 meter kramen. Met de huidige coronamaatregelen kunnen daar voldoende kramen komen voor een gezellige en complete markt. Dit tot tevredenheid van iedereen.

Wethouder Adri Roelse is verheugd met deze oplossing: ”Even dreigde we voor het tweede jaar geen markt in Domburg te hebben. Uit de vele reacties bleek dat dat een groot gemis zou zijn. Niet alleen voor de ondernemers die het al moeilijk genoeg hebben, maar ook voor de bezoekers van Domburg. Ik ben blij dat we toch tot een oplossing zijn gekomen die recht doet aan de coronamaatregelen en de wensen van de ondernemers van Domburg, de Stadsraad en de marktkooplui. Ik vertrouw erop dat deze zomer er weer lachende gezichten op de markt te zien zijn.”

Bij de parkeerplaats komen extra borden die de toegang tot de markt aangeven. Zo is het mogelijk de coronamaatregelen te handhaven.

 

Verslaggever Jelte Poppe sprak op 22 mei met Edwin Hofs voorzitter van de stichting marktactiviteiten in Zeeland.
Luister hier het interview terug:

 

 

Be the first to comment on "De seizoensmarkt in Domburg verhuist tijdelijk naar het parkeerterrein naast de molen. Bij ongewijzigde coronaregels staan de kramen op deze plek uiterlijk tot 1 november 2021"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*