De jeugd geeft Middelburg kleur!

Maandag 14 juni a.s. is het zover! In het fietstunneltje onder de Schroeweg gaan de doppen van de spuitbussen voor het graffitiproject “Geef kleur aan Middelburg”, waarbij 30 jongeren zich inzetten om hun stad kleurrijker te maken. 
De afgelopen weken staken 30 Middelburgse jongeren de koppen bij elkaar, met als resultaat een gezamenlijk graffitiontwerp om het fietstunneltje onder de Schroeweg bij de Statenlaan een nieuw gezicht te geven. Wat er precies op de muren komt te staan is nog geheim, maar het is zeker dat het voor alle inwoners van Middelburg herkenbare beelden worden.

Het project “Geef kleur aan Middelburg” is een initiatief van de gemeente Middelburg, die een bedrag van tienduizend euro beschikbaar heeft gesteld om twee fietstunnels in de gemeente te kleuren met graffiti. De coördinatie is in handen van het Jongerenwerk van Welzijn Middelburg, in nauwe samenwerking met Zeeland Graffiti & Streetart. Na de fietstunnel onder de Schroeweg is het de beurt aan die bij de Braakmanstraat onder de Nieuwe Vlissingseweg. 
Jos Wight, jongerenwerker bij Welzijn Middelburg, legt uit: “Op maandag 14 juni gaan we samen met Zeeland Graffiti & Streetart in de morgen van start met het gereedmaken van de tunnel, zodat als het ware een blanco canvas ontstaat. Vanaf 15.00 uur beginnen de jongeren met het vullen van 30 vakken op de muur van de tunnel, ieder met hun eigen deel van het ontwerp.” 
Naar verwachting is de groep jonge kunstenaars de hele week na schooltijd druk bezig met het aanbrengen van de graffiti en kunnen de inwoners van Middelburg daarna genieten van een origineel stukje streetart in hun eigen gemeente. 

Be the first to comment on "De jeugd geeft Middelburg kleur!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*