Boekstartdag in ZB in Zeeland

Op zaterdag 19 juni 2021 organiseert BoekStart samen met de bibliotheken voor het eerst een landelijke BoekStartdag. Dé gelegenheid om in de Bibliotheek de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders extra hartelijk welkom te heten en een aantrekkelijk (online) programma of activiteit te bieden. Ook de Bibliotheken in Zeeland doen mee, ieder met een eigen programma op de door hen bepaalde locaties. Gezinnen met baby’s en peuters maken zo kennis met BoekStart en de Bibliotheek in hun regio.

BoekStart

BoekStart begint wanneer ouders van een pasgeboren kind via de gemeente door middel van een brief worden uitgenodigd een koffertje met twee boekjes op te halen bij de Bibliotheek en hun baby gratis lid te maken. BoekStart is een programma met door het hele jaar heen aandacht voor het jonge kind van baby tot kleuter; thuis, in de Bibliotheek, kinderopvang en bij het consultatiebureau. Het benadrukt het belang van voorlezen en lezen en het vergroten van de woordenschat bij jonge kinderen waarvan ze de rest van hun leven voordeel kunnen hebben.

In de bibliotheken Middelburg en Vlissingen kunnen peuters en kleuters met hun ouders de hele week (12 t/m 19 juni) voorafgaand aan de BoekStartdag de quiz van de Nationale Voorleesdagen komen doen, waarbij het gaat om kennis van de prentenboeken top 10. Het formulier hiervoor is op te halen in de Bibliotheek en weer in te leveren bij de balie.
Op BoekStartdag, 19 juni, zijn er verschillende activiteiten.
Bij beide bibliotheeklocaties, die zijn geopend van 10.00 tot 13.00 uur, kunnen ouders van een baby’tje het BoekStartkoffertje ophalen bij een speciaal ingerichte BoekStartkraam.
Kinderen van 0 tot 6 jaar kunnen hun knuffel lid maken van de Bibliotheek. Deze krijgt dan een pasje en een leuk boekje om mee naar huis te nemen. Er zal die dag in Middelburg worden voorgelezen aan aanwezige kinderen. Vooraf aanmelden is hiervoor niet nodig.

In Vlissingen begint het voorlezen om 11.00 uur en wordt De Boekfiets, die boordevol verhalen zit, ingezet. Aanmelden voor het voorlezen is hier wel nodig en kan via de website.

Na afloop ontvangt iedere bezoeker van de BoekStartdag bij ZB Middelburg en ZB Vlissingen een groeimeter met per leeftijdsfase leuke voorleestips.
De Boekfiets wordt in Vlissingen diezelfde dag ’s middags ingezet voor ouders en baby’s die het koffertje niet in de Bibliotheek komen ophalen maar graag willen dat het aan huis wordt afgeleverd. Ook hiervoor is van tevoren aanmelden noodzakelijk.
Meer informatie over de BoekStartdag in Middelburg is te vinden op www.dezb.nl.

Voor aanmelding voor het voorlezen in Vlissingen en bezorgen van het BoekStartkoffertje en voor meer informatie over de BoekStartdag kunnen geïnteresseerden terecht op www.dezb.nl/vlissingen.

 

Bibliotheek Oosterschelde

Bibliotheek Oosterschelde organiseert op de BoekStartdag een digitaal voorleesmoment met Dribbel en Muis voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Na vooraf reserveren ontvangt u de link. In de locaties, Goes, Heinkenszand, Kruiningen, Zierikzee en Sint Annaland krijgen kinderen tussen de 0 en 4 jaar een leuke BoekStarttas bij een bezoek aan de Bibliotheek. Bovendien is er een speciale quiz voor peuters. Het BoekStartkoffertje kan worden opgehaald en voor (groot)ouders is er ruimte om vragen te stellen aan de (voor)leesconsulenten.
 

De Bibliotheken in Goes, Heinkenszand, Kruiningen en Zierikzee zijn op BoekStartdag geopend van 10.30 tot 12.30 uur. Bibliotheek Sint-Annaland is speciaal hiervoor geopend van 11.00 tot 12.30 uur.

Voor aanmelden voor het digitale voorleesmoment en voor meer informatie zie https://oosterschelde.op-shop.nl/1889/boekstartdag/19-06-2021

 

Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen

Bij Bibliotheek Terneuzen zijn er zaterdag 19 juni twee speciale voorleessessies, met behulp van De Boekfiets en het Vertelkastje.
De voorleesactiviteit is voor kinderen van 2 tot 6 jaar en duurt ongeveer 30 minuten. De Boekfiets staat naast de Bibliotheek. Er is een sessie om 10.30 uur en een om 15.00 uur en er zal worden voorgelezen uit De wiebelbillenboogie van Guido van Genechten. Kijk voor aanmelden en meer informatie op de website: www.bibliotheekzeeuwsvlaanderen.nl/boekstartdag

 

Be the first to comment on "Boekstartdag in ZB in Zeeland"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*