Winterrassen Middelburg mogen tot 1 maart openblijven

De winterterrassen op en om de Markt van Middelburg die officieel op 1 februari zouden moeten worden afgebroken, mogen van het gemeentebestuur een maand langer blijven. Dat blijkt uit de beantwoording van vragen die raadslid Jesse Aarnoutse van de Lokale Partij Middelburg (LPM) heeft gesteld.

De horecaondernemers die hun winterterras een maand langer willen openhouden, moeten daar wel iets voor doen. De gemeente kan namelijk de vergunningen die ze tot 1 februari heeft verleend niet zelf verlengen. Maar als de ondernemers een verzoek tot verlenging indienen, zal de gemeente dat honoreren met een maand extra open.

De afgelopen twee jaar waren de winterrassen ook tot 1 maart open. Volgens Aarnoutse heeft de horeca, ondanks het verdwijnen van de coronabeperkingen, het nog steeds moeilijk. Daarom diende hij een motie in voor een maand extra. Over de motie wordt pas in de raadsvergadering van 26 januari gestemd. Omwille van de tijd heeft het college van B&W nu al laten weten dat ondernemers die dat willen een maand langer hun winterras kunnen openhouden.

Foto: Omroep Zeeland