Winnares van prijsvraag “Tegel eruit groen erin” bij gemeente Veere bekend

Vorig jaar startte de gemeente Veere de prijsvraag ‘Tegel eruit groen erin’. Inwoners stuurden hun foto’s van hun vergroende tuinen. De gemeente heeft uiteindelijk een winnaares getrokken.

Wethouder Roelse feliciteerde donderdag 19 augustus 2021 de winnares die de 1e prijs van deze prijsvraag won. Zij heeft haar voor- en zijtuin helemaal vergroend. Ze verwijderde tegels en maakte ruimte voor groen, veel groen. In de tuin zijn diverse (wilde) planten en bloemen geplant en er staat een mooie boom. Dat is niet alleen goed voor het klimaat maar ook voor de biodiversiteit. Er vliegt en kruipt nu van alles rond.

De gemeente Veere organiseerde deze actie vanwege het veranderende klimaat.  Hevige regenbuien, langdurige hitte, het veranderende klimaat … Daar moeten we op inspelen. Daarom is Veere als gemeente aangesloten bij Stichting Steenbreek. Steenbreek heeft als motto: tegel eruit, plant erin. Veere heeft al mooie Steenbreekacties in hun gemeente gehouden. De prijsvraag voor de mooiste vergroende (voor)tuin deden ze samen met Groei en Bloei, afdeling Walcheren. Een jury van medewerkers van de gemeente en Groei en Bloei beoordeelde de tuinen. Er waren drie regentonnen te winnen: een 1e, 2e en 3e prijs voor de mooiste vergroende voortuin.

 

Be the first to comment on "Winnares van prijsvraag “Tegel eruit groen erin” bij gemeente Veere bekend"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*