Wie wilt het oude schoolgebouw van Acaciahof nu niet huren? Er is verwarring ontstaan over de toekomst van het pand.

Onduidelijkheid over huur oude schoolgebouw Middelburg

Er is grote verwarring ontstaan over de huur van het oude schoolgebouw Acaciahof in het hartje van Middelburg. Al ruim tweeënhalf jaar huurt Educonsult, ondersteuningsorganisatie voor onderwijs en jeugdhulp, het gebouw. Maar inmiddels heeft ook het Cultuurhuis Kuiperspoort een oogje op het pand laten vallen.

Sylvia Radius, van kunstenaarscollectief, gaf aan in de krant dat de gemeente had gevraagd of de kunstenaars iets zagen in het ‘leeggekomen’ pand van de voormalige basisschool aan de Zuidsingel in Middelburg. De gemeente bestrijdt dat echter gezegd te hebben. Het pand staat ook niet leeg. Marrig van der Velde, directeur van Educonsult, was ontstemd toen ze het bericht las. “Jammer dat iemand onwaarheden verkondigt. Wij zitten hier al tweeënhalf jaar met onze organisatie.”

Plan B

Het cultuurhuis is inmiddels al vier jaar op zoek naar een nieuwe huisvesting. In een overleg met de gemeente voor de zomer, is het oude schoolgebouw volgens haar wel degelijk ter sprake gekomen. “Het werd als een mooie optie aangekaart als nieuwe huisvesting voor ons. Maar we hebben meerdere lijnen die onderzocht moeten worden.” Daarmee doelt Radius op een samenwerking met de Muziekschool Zeeland om een Cultuurpakhuis in de Kuiperspoort te realiseren.

Toch is het oude schoolgebouw een mooie plan B, vindt Radius. “Het ligt in het hart van het centrum. Bovendien is het gelegen aan een straat, waardoor mensen die moeilijk te been zijn dicht bij de deur kunnen worden afgezet.” Het zou volgens Sylvia Radius een meerwaarde zijn om verschillende instanties onder één dak te zetten. Het gebouw heeft een onderwijsbestemming en daar valt het cultuurhuis Kuiperspoort nu dus niet onder. “Dat zou dan moeten veranderen. Maar je moet groots kunnen denken.”

“Je houdt het centrum levendig. Het is voor ondernemers ook fijn als er van alles te doen is in de stad.” Sylvia wil dus zeker niet buiten de stad komen te zitten met het kunstenaarscollectief.

‘Wie wilt dit pand nu niet?’

Dat cultuurhuis Kuiperspoort ook graag wilt intrekken in het pand aan de Molenwater, vindt Marrig van der Velde niet gek. “Wie wilt dit pand nu niet?”

Van der Velde ziet de vele voordelen in het oude schoolgebouw. “De drempel om naar jeugdhulpverlening te stappen is vaak hoog. Het pand ziet er heel kindvriendelijk uit, omdat het een schoolgebouw is. Kinderen voelen zich hier op hun gemak. Dat past bij onze doelstelling.”

Daarom hoopt Van der Velde dat Educonsult in het gebouw mag blijven. Hun contract met verhuurder Onze Wijs loopt eind dit schooljaar af, dus dat is nog spannend. Zeker met andere kapers op de loer.

Be the first to comment on "Wie wilt het oude schoolgebouw van Acaciahof nu niet huren? Er is verwarring ontstaan over de toekomst van het pand."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*