Wethouder Maas brengt lunchpakketten bij vrijwilligers Open Monumentendag

Op zaterdag 11 september is het Open Monumentendag. Ook in de gemeente Veere zijn er een groot aantal monumenten opengesteld tijdens deze dag. Dit is uiteraard niet mogelijk zonder de hulp van vrijwilligers. Om deze vrijwilligers te bedanken brengt wethouder Maas deze dag een aantal lunchpakketten rond.

Het Walcherse thema is dit jaar: ‘Slag om de Schelde’. De Walcherse gemeenten Middelburg, Veere en Vlissingen hebben dit jaar gekozen voor een eigen thema: ‘Slag om de Schelde’. Met dit thema staan zij stil bij de gelijknamige militaire operatie tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Op deze dag zijn naast de jaarlijkse monumenten, ook bunkers en andere oorlogsgerelateerde objecten te bezichtigen. De deelnemende monumenten zijn terug te vinden op de landelijke website van de Open Monumentendag.

De drie Walcherse gemeenten hebben een flyer uitgebracht. Op deze flyer staat een QR code waarmee een speciale route gefietst kan worden door de drie gemeenten. Deze flyer is te verkrijgen bij alle deelnemende monumenten, supermarkten en inspiratiepunten

Be the first to comment on "Wethouder Maas brengt lunchpakketten bij vrijwilligers Open Monumentendag"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*