Weerman Gerrit Hiemstra aanwezig op eerste Zeeuwse jongerenparlement

Op 29 en 30 september 2021 organiseert de Provincie Zeeland voor het eerst het Zeeuws jongerenparlement. 39 jongeren van verschillende leeftijden (15 t/m 19 jaar) en opleidingsniveaus kunnen tijdens de tweedaagse kennis maken met politiek en democratie.

De tweedaagse staat in het teken van de klimaatverandering en wat dat voor Zeeland en de Zeeuwse arbeidsmarkt zou kunnen betekenen. Ook komen er verschillende sprekers om de deelnemers te inspireren. Zo is weerman van de NOS Gerrit Hiemstra aanwezig en zijn er sprekers van ECHT Community.

Gedeputeerde jongerenparticipatie Harry van der Maas: “Dit is een nieuwe vorm van jongerenparticipatie waarbij we jongeren twee dagen de kans bieden om mee te praten en te doen. Het jongerenparlement is een combinatie van een jongerendenktank en een debat. Met deze pilot willen we jongeren betrekken bij deze belangrijke Zeeuwse thema’s.”

De eerste dag staat in het teken van de impact van klimaatverandering in Zeeland. De tweede dag gaat over het leren en werken in een groener Zeeland. Tijdens de tweedaagse gaan de deelnemers met elkaar in debat over deze onderwerpen. Naast de sprekers staan ook ontmoetingen met de gedeputeerden en de Commissaris van de Koning op het programma. De stem van jongeren krijgt vorm door de stellingen die ze opstellen en op dag twee aan gedeputeerde Van der Maas worden overhandigd.

Weerman Gerrit Hiemstra: “Ik kijk er naar uit om in gesprek te gaan met de jongeren over klimaatverandering en de impact daarvan in Zeeland. Jongeren hebben de langste toekomst en zullen in een ander klimaat gaan leven dan wij, de oudere generatie!”

Het is nog mogelijk om deel te nemen aan het Zeeuws Jongerenparlement. Meer informatie over het jongerenparlement en hoe je kunt aanmelden is te vinden op www.jouwzeeland.nl.

Foto via Provincie Zeeland

Be the first to comment on "Weerman Gerrit Hiemstra aanwezig op eerste Zeeuwse jongerenparlement"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*