Weer uitstel verhuizing politie naar nieuw bureau

De oplevering van het nieuwe politiebureau bij de Mortiere in Middelburg is weer uitgesteld. Oorspronkelijk zou de politie rond deze tijd het pand in gebruik nemen, maar dat bleek eerder niet haalbaar. Het werd lente 2023. En nu is duidelijk geworden dat er nog meer vertraging is. Als het meezit opent het bureau eind 2023 de deuren.

Voor districtschef Joost Manusama kwam het nieuwe uitstel onverwacht. “Ik werd een paar weken geleden aangesproken door ons eigen politie dienstencentrum, want zij zijn vooral in gesprek met de aannemer”, aldus de districtschef. “Zij zeiden dat er toch weer een vertraging in zat. Dat is erg jammer, want we keken er erg naar uit.”

Diverse oorzaken voor de vertraging

De start van de bouw was in Covid-tijd, zegt Manusama, wat het volgens hem al lastig maakt. “De oorlog in Oekraïne zorgt voor de vertraging. Dat in combinatie met de gestegen bouwprijzen en de kosten van de bouwmaterialen, maakt dat de oplevering weer vertraging oploopt.”

In juni werd nog gezegd dat de oplevering in april 2023 wel zou lukken. “Nogmaals, dat vind ik erg jammer dat dat niet gaat lukken.”, verzekert Manusama. “Mijn hoop is nog steeds dat we nu eind 2023 in het pand kunnen gaan.”

Manusama: “De inzet en zorg van de politie blijft ondertussen hetzelfde. Maar we kijken natuurlijk wel uit om alle diensten in een pand te hebben.” Door het uitstel moeten de burgers een jaar langer wachten op het pand waar veel makkelijker binnengelopen kan worden.

Oude panden verkocht

De drie panden van de politie in Middelburg zijn ondertussen verkocht. De gebouwen aan de Segeerssingel en Achter de Houtuinen brachten respectievelijk 1,1 miljoen en 1,5 miljoen op. Het pand aan de Buitenrustlaan wordt verkocht aan de gemeente. Daar komt waarschijnlijk sociale woningbouw. De politie hoeft pas uit deze panden als het nieuwe politiebureau klaar is.

Dit is een artikel van Omroep Zeeland.

Foto: Het ontwerp van het nieuwe politiebureau (foto: Omroep Zeeland).