Wateroverlast op meerder plaatsen op Walcheren door hevige regenval

©Stockfoto WFM96 / Jelte Poppe

Maandagmorgen zorgde een flinke regenbui wederom voor wateroverlast in de Bergstraat in Meliskerke.

Verslag door: Jelte Poppe

Volgens een buurtbewoner die 112 belde omdat zijn schuurtje was vol gelopen met water, wilde de brandweer eerst niet komen. Ze moesten het maar melden bij de gemeente.

Na aandringen werd toch de brandweer gestuurd. De straat, maar ook de gang achter de huizen stond helemaal onder water. Een bewoner stond er tot zijn knieën in.

Ook liepen enkele schuurtjes achter de huizen waterschade op, omdat het water daar ook naar binnen liep. De brandweer heeft het overtollige water weggepompt.

Ook in Zoutelande waren diverse straten ondergelopen. Maar hier werd de brandweer niet voor opgeroepen, tot ergenis van sommige bewoners.

De Gemeente Veere heeft nog niet zo lang geleden de Bergstraat anders aangelegd, omdat de straat het laagste punt is van Meliskerke.
Het water liep niet goed weg via het riool. De gemeente heeft toen de structuur van de straat iets anders aangelegd. Maar dit mocht niet baten. Het water bleef in de gang achter de huizen tot 10 centimeter hoog staan. Wat de gemeente er aan gaat doen is niet bekend.

Foto: Jelte Poppe

 

Be the first to comment on "Wateroverlast op meerder plaatsen op Walcheren door hevige regenval"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*