Voor afvaltoerisme binnenkort geen plek in Vlissingen

De gemeente Vlissingen is bezig met afvaltoerisme aan te pakken. Ondergrondse containers voor rest- en gft-afval gaan op slot. Alleen omwonenden, die geen rolcontainer hebben, krijgen nog toegang. Zo wordt het haast onmogelijk voor buitenstaanders om hun afval te dumpen.

Huishoudens uit de wijken Paauwenburg, Lammerenburg, Rosenburg, Bossenburg en West-Souburg krijgen vanaf maandag 18 oktober een afvalsleutel in de brievenbus. Daarmee kunnen ze inzamelcontainers voor rest- en gft-afval openmaken om hun vuilniszakken weg te gooien. Pashouders kunnen maximaal dertig keer per maand hun restafval weggooien. Toegang tot de gft-container is onbeperkt.

De gemeente Vlissingen is langzaamaan alle rest- en gft-afvalcontainers op slot aan het zetten. De toegangsbeperking tot de ondergrondse containers is noodzakelijk om de hoeveelheid restafval te verlagen. Deze moet in 2024 teruggedrongen worden naar maximaal 100kg afval per inwoner per jaar. In 2020 gooiden Vlissingers gemiddeld 344 kilo restafval weg. Dit ‘Grondstoffenbeleid’ is in mei vorig jaar vastgesteld.

Be the first to comment on "Voor afvaltoerisme binnenkort geen plek in Vlissingen"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*