Vlissingen wil minder papierafval door ongewenste reclamefolders

Er wordt teveel papier verspild door ongewenste reclamefolders in de brievenbus, constateren de Vlissingse politieke partijen GroenLinks, SP en D66 in een motie. Huishoudens zonder brievenbusstickers ontvangen gemiddeld 32 kilo reclamedrukwerk per jaar. En dat is papierverspilling, vindt Groen Links fractievoorzitter Jeroen Portier. De indieners van de motie willen dat in plaats van de ‘nee’-sticker, die reclamefolders moeten weren, er gebruik gemaakt wordt van ‘ja’-stickers, voor mensen die wél graag folders in de brievenbus ontvangen. ‘Consumenten moeten keuzevrijheid hebben, maar de meest milieuvriendelijke keuze moet de standaard zijn’, aldus Portier. De gemeenteraad gaat akkoord met het idee. Wethouder Els Verhage is positief over het voorstel: “Dit past precies in het circulaire gedachtegoed wat we als gemeente Vlissingen voor ogen heeft.”

Alleen Lilian Janse-van der Weele, fractievoorzitter van SGP, is niet enthousiast over de motie. “Er zijn toch behoorlijk wat vereniging en scholen die een behoorlijke opbrengst hebben van het ophalen van oud papier. Onze reformatorische school heeft er heel wat speeltoestellen van betaalt die nu op het schoolplein staan.” Maar dat is voor John Dooms, fractievoorzitter van LPV, geen reden om door te gaan met het huidig ‘nee’-sticker beleid. “Ik vind het wel heel bijzonder dat SGP zegt: ‘we gaan door met verspilling, want dan spekken we de clubkas.’”

Het college gaat kijken of er een samenwerking gerealiseerd kan worden met de andere Zeeuwse gemeenten om het voorstel regio breed te trekken.

Be the first to comment on "Vlissingen wil minder papierafval door ongewenste reclamefolders"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*