Video: Van alles wat’ in de winkel van Ries (11) en Hugo (12)

Van alles wat’ in de winkel van Ries (11) en Hugo (12) Oude schilderijen, houten speelgoed en zilver bestek: je kunt het allemaal vinden in de antiek- en kringloopwinkel van jonge ondernemers Ries Beijaard (11) en Hugo Wouters (12) in Middelburg.
 
De spullen zijn allemaal afkomstig van de overgrootvader van de twee jongens. Die vroeger op de Middelburgse rommelmarkt zijn handeltje had. De twee jongens nemen nu het stokje over.
Het idee voor een winkel kwam van de opa van de jongens. “Opa wilde alle spullen uit het huis, dan is het niet meer zo’n rommel”, vertelt Ries. Maar ook omdat de familie graag het huis, waar alle spullen verkocht worden, wilt verbouwen. De winkel bevindt zich in een ‘bijzondere’ pand: het is de voormalige woning van Jacob Cats, een Nederlandse dichter uit de 16e eeuw. En dat vinden Ries en Hugo best speciaal.
 
Het winkeltje in de Lange Noordstraat draait goed. Vooral de fietsen leveren een aardig zakcentje op voor Ries en Hugo. De jongens staan stevig in hun schoenen wanneer er over de prijs gepraat moet worden. “Soms probeert iemand heel erg af te dingen, maar dat gaat eigenlijk niet”, zegt Ries. De jonge handelaren geven hun inkomsten niet meteen uit, ze willen namelijk graag sparen.
De openingstijden van de antiek- en kringloopwinkel staan op de instagrampagina.
 

Bekijk hier de hele video

Be the first to comment on "Video: Van alles wat’ in de winkel van Ries (11) en Hugo (12)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*