Verkeershinder wegens gedeeltelijke afsluiting Spinhuisweg en de Torenweg in Middelburg

Vanwege werkzaamheden worden de Torenweg en Spinhuisweg gedeeltelijk afgesloten voor het doorgaande verkeer.

Het verkeer wordt omgeleid via de Romp, Torentrans, Spinhuisweg, Statenlaan en Schroeweg. Het werk duurt tot en met vrijdag 6 augustus.

De McDonalds, het hotel Middelburg en de bedrijven aan de Mortiere meubelboulevard blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar.

De kruising Spinhuisweg/Torenweg wordt verkeersveiliger gemaakt.

Het fietspad langs de Torenweg wordt op de kruising op een verhoogde drempel aangelegd. Door de vormgeving van de markering van de drempel wordt het autoverkeer extra geattendeerd op het kruisende fietsverkeer en door de verhoging van de drempel wordt het autoverkeer nog eens extra afgeremd.

Op de kruising wordt het bestaande middeneiland op de Spinhuisweg vergroot en op de Torenweg worden nieuwe middeneilanden aangelegd. Met deze maatregel zorgen de gemeente ervoor dat het kruisingsvlak wordt verkleind waardoor het op- en afrijdende verkeer hun snelheid moet aanpassen.

Door de lagere snelheden hebben de weggebruikers meer tijd om op de mogelijke conflictsituaties te anticiperen en daarnaast zal de impact van eventuele conflicten geringer zijn

Be the first to comment on "Verkeershinder wegens gedeeltelijke afsluiting Spinhuisweg en de Torenweg in Middelburg"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*