Uitreiking Frans Naereboutprijs 2020, vrijwilligers verrast

Op vrijdag 5 november 2021 is de Frans Naereboutprijs 2020 uitgereikt. Met de Frans Naereboutprijs zet de gemeente Vlissingen een (vrijwilligers) organisatie en een vrijwilliger in het zonnetje, die op een aansprekende en verdienstelijke wijze actief was binnen de Vlissingse samenleving. Er zijn dit jaar drie prijzen uitgereikt: ‘Vrijwilligersorganisatie 2020’, ‘Vrijwilliger 2020’ en ‘Aanmoedigingsprijs 2020’. De winnaars zijn verrast door de Juryleden, wethouder Els Verhage, burgemeester Bas van den Tillaar en medewerkers van het Vrijwilligerspunt Vlissingen.

De uitreiking van de Frans Naereboutprijs was eerder gepland op 11 december 2020. Helaas maakten de coronamaatregelen het lange tijd onmogelijk om de prijs op feestelijke wijze uit te reiken. Het college van B&W heeft daarom besloten de uitreiking uit te stellen en de winnaars thuis of op een afgesproken locatie te verrassen.

Stichting Dierenwelzijn Walcheren heeft de prijs voor ‘Vrijwilligersorganisatie 2020’ gewonnen. De prijs bestaat uit een geldbedrag, een oorkonde en een wisseltrofee. Lucas Waisapy is de winnaar van ‘Vrijwilliger 2020’ en heeft een oorkonde en een gouden speldje ontvangen. De ‘Aanmoedigingsprijs 2020’ is gewonnen door John en Mirja Torbijn van de Hengelsportvereniging en bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag.

Frans Naerebout is een bekende naam uit de historie van Vlissingen. De Vlissingse visser en loods van de Verenigde Oost-Indische Compagnie verwierf in de achttiende eeuw zijn faam als mensenredder. Met gevaar voor eigen leven wist hij talloze schipbreukelingen van de dood te redden. De gemeente Vlissingen heeft haar prijs voor vrijwilligerswerk naar hem vernoemd als symbool voor inzet, betrokkenheid en voorbeeldfunctie van vrijwilligers. Met de Frans Naereboutprijs spreekt de gemeente Vlissingen haar waardering uit voor alle vrijwilligers.

Foto: gemeente Vlissingen

 

Be the first to comment on "Uitreiking Frans Naereboutprijs 2020, vrijwilligers verrast"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*