Twee fraudeurs lopen in de val bij de politie

Walcheren – De politie heeft op Walcheren twee mannen aangehouden voor oplichting.

Dat verhaal delen de agenten op Instagram bij Politie Walcheren.
“Gisteren is team recherche bezig geweest met een onderzoek naar fraudeurs. De fraudeurs deden zich voor als een bekende van het slachtoffer en hadden hem benadert via Whats-App” zo schrijft de politie.

De fraudeurs hadden geld nodig en hadden gevraagd aan het slachtoffer om dit over te maken. Het slachtoffer vertrouwde het niet en meldde dat bij de politie. De politie hebben namens het slachtoffer contact onderhouden met de fraudeurs en een afspraak gemaakt om het contante held te overhandigen op een door de politie afgesproken locatie. 
Uiteindelijk kwamen twee personen opdagen en zijn door de politie onopvallend in de gaten gehouden. Uiteindelijk kon men de verdachten aanhouden.

De verdachten zitten momenteel nog vast in torentijd. De politie doet onderzoek naar de verdachten.

De politie waarschuwt nogmaals mensen op voor deze oplichting. “Wij willen jullie allemaal waarschuwen door dit soort fraudeurs. Zij doen zich vaak voor als bekende en vragen vaak grote bedragen. Zij werken samen met een grote groep en weten hoe zij bij sommige mensen vertrouwen kunnen winnen. Maak dus niet zomaar een afspraak en maak ook geen geld over, voordat u zeker weet dat het echt te vertrouwen is”.

Foto: Politie Walcheren

Be the first to comment on "Twee fraudeurs lopen in de val bij de politie"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*