Team Deltarijders staan te trappelen om deel te nemen aan het evenement “Sport for others” in september

Ze staan te trappelen om op de fiets te mogen. Team deltarijders zijn er klaar voor om mee te doen aan de actie “Sport for others” die op 11 september zal plaatsvinden.

Verslag door Jelte Poppe

Het team, wat bestaat uit zeven mensen gaan op zaterdag 11 september de uitdaging aan om zeker 100 kilomter te fietsen door de Veluwe en Nederrijn.
In het team zitten Jacobine Vader, Martin Vader, Marcel Wisse, Dicky Blok en Wietze zwemer. 

Wieze vertelt: “We kennen elkaar al best lang. Ik fiets zelf al zo een 2,5 jaar. Toen stuurde iemand in onze groepsapp een foto van het artikel waarin de oproep werd gedaan om jezelf op te geven om mee te fietsen voor schoon drinkwater in Ethioptië”.

Want dat is het goede doel waar het team voor fietst.
Dat vertelt Hannah Neele ons van de stichting Woord en Daad: “Sport for Others is een sportief evenement van Woord en Daad waarmee we geld ophalen voor een waterproject in Shalla, Ethiopië. Shalla is een krukdroge regio in Ethiopië waar geen schoon drinkwater verkrijgbaar is. Water is schaars, gezinnen moeten 6 tot 36 kilometer lopen om water te halen bij een waterpunt. En dit water is niet schoon: het is modderig, vies, troebel water. Het Woord en Daad-project richt zich op het realiseren van schoon drinkwater voor deze mensen. Daarom is er een put geslagen en worden er waterleidingen aangelegd.

En dat doel motiveert Team deltarijders ten top! Het evenement zou namelijk plaatsvinden aan de Col de la Croix-de-Fer in Zuid-Frankrijk. De bergpas ligt op 2068 meter hoogte. Maar helaas gaan door de huidige corona-maatregelen in Frankrijk, maar ook in Nederland de tour in Frankrijk niet door.
Maar stilzitten is ook geen optie, dus heeft de stichting Woord en Daad besloten om het evenement in Nederland door te laten gaan. De 237 mensen die zich hebben opgegeven voor het evenement, mogen nu een route gaan fietsen door de Veluwe en Nederrijn. De deelnemers mogen zelf kiezen, of de 50 kilometer, 100- of 150 kilometer gaan fietsen.

Maar dat is niet alles! Twee vrouwen uit team Deltarijders gaan niet fietsen, maar lopen voor de actie. Petra Wisse en Marjanne Zwemer gaan een tocht lopen. Op 11 september hebben ze  de keuze uit twee mooie routes: een route van 20 kilometer en een route van 30 kilometer. Deze routes starten beide in Ede en lopen via het Hoekelumse en Bennekomse bos. Voor de deelnemers van beide routes staat halverwege een heerlijke lunch klaar in Wageningen! 

De 237 deelnemers zijn verdeeld over 53 teams. Ze kunnen kiezen uit 20 of 30 kilometer wandelen of hardlopen, maar er kan ook 50, 100 of 150km gefietst worden. Verschillende uitdagingen dus, voor ieder wat wils. Wel moet ieder deelnemend lid €500 euro aan sponsor geld met zich meebrengen.

Wilt u team Deltarijders sponseren? Dat kan!
Dat kunt u doen door op deze link te klikken. Hier kunt u ook gelijk kennismaken met het team.

 

 

 

 

 

Be the first to comment on "Team Deltarijders staan te trappelen om deel te nemen aan het evenement “Sport for others” in september"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*