Stukje ‘illegaal’ groen in je tuin? Gemeente wil het terug

Inwoners van Vlissingen die ‘illegaal’ een stukje gemeentegroen aan hun tuin hebben toegevoegd, zullen binnenkort actie moeten ondernemen. Of ze moeten het stukje grond kopen, of het wordt door de gemeente teruggevorderd.  

Wethouder Els Verhage laat weten dat de gemeente op dit moment aan het inventariseren is om welke groenstroken het gaat. Maar ze kan nu al zeggen dat het er ‘behoorlijk veel zijn’.

Binnenkort wordt hierop gehandhaafd. “In bepaalde wijken is het een automatisme geworden om stukjes gemeentegroen bij de tuin te betrekken, waar soms ook bouwsels of schuttingen opstaan,” aldus Verhage.

De gemeente gaat er nu werk van maken, omdat het anders vanwege verjaring juridisch gezien steeds lastiger wordt om grond terug te vorderen. Bovendien willen ze geen onderscheid meer maken tussen bewoners. “Iedereen moet zich aan de wet voldoen”, zegt de wethouder.

Wanneer mensen een schuur of schutting op gemeentegroen hebben staan, moet het afgebroken worden. “Want dat past niet in het groenbeleidsplan. Hoe vervelend dat ook is.”

Be the first to comment on "Stukje ‘illegaal’ groen in je tuin? Gemeente wil het terug"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*