Studenten HZ Sportkunde met studieroute Leefstijlprofessional landelijk geregistreerd als leefstijlcoach

De opleiding Sportkunde van de HZ is positief geaccrediteerd door de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN). De HZ is hiermee de tweede hogeschool in Nederland waar studenten na vier jaar studeren automatisch geregistreerd kunnen worden als leefstijlcoach bij BLCN, indien zij de studieroute tot leefstijlprofessional hebben gevolgd.
Onder leefstijl wordt alles verstaan wat we doen en laten om gezond te blijven of te worden. Een leefstijlcoach heeft kennis van onder meer voeding, beweging, slaap en ontspanningsmogelijkheden waardoor deze professionals anderen kunnen helpen om goede dagelijkse keuzes te maken. De behoefte aan leefstijlcoaches neemt sterk toe, onder meer door overgewicht en de psychische of lichamelijke gevolgen van bijvoorbeeld corona. “Studenten die de studieroute Leefstijlprofessional binnen de opleiding Sportkunde met goed gevolg afronden mogen nu Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) uitvoeren. Deze interventie focust op gedragsverandering om een gezonde leefstijl te bereiken en te behouden. De GLI is per 1 januari 2019 opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering en wordt volledig vergoed. Als geregistreerd coach mogen onze afgestudeerden deze interventie uitvoeren en declareren bij de zorgverzekeraar. Dit maakt dat onze studenten extra gewild zijn op de arbeidsmarkt”, aldus Anton Engels, opleidingscoördinator HZ Sportkunde. 

Be the first to comment on "Studenten HZ Sportkunde met studieroute Leefstijlprofessional landelijk geregistreerd als leefstijlcoach"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*