Stem op uw favoriete nummer voor de Nacht van de Nacht!

Op zaterdagavond 30 oktober klinkt het nummer ‘Mag het licht uit’ van De Dijk vanaf het carillon op het stadhuis aan de Markt in Veere. De gemeente Veere doet mee aan de landelijke actie waarbij beiaardiers uit het land tegelijkertijd de Nacht van de Nacht inluiden.

Na het gezamenlijke nummer speelt beiaardier David van de Vlies verzoeknummers van 20.00 tot 21.00 uur. Welke nummers de beiaardier speelt bepalen de inwoners van gemeente Veere. Stemmen kan namelijk via het stemformulier. Brengt u ook uw stem uit? Dat kan tot en met woensdag 27 oktober via de link: Stemformulier verzoeknummers Nacht van de Nacht

Elk jaar wordt op de laatste zaterdag van oktober de Nacht van de Nacht georganiseerd. Honderden bedrijven, gemeenten, kerken en torens doven dan de verlichting om aandacht te vragen voor energiebesparing en het klimaat. De gemeente Veere doet die avond en nacht ook het licht uit bij molens, kerken, het stadhuis in Veere en het gemeentehuis in Domburg. Dit om aandacht te vragen voor bewust verlichten en het tegengaan van lichtvervuiling. Er zijn ook allerlei andere activiteiten georganiseerd. Bekijk voor meer informatie de website van Nacht van de Nacht.  

Om de kwaliteit donker te behouden, heeft de gemeente Veere  het beleid ‘Donker voor de kuststrook en natuurgebieden’. Het duingebied bij Oostkapelle is de donkerste plek van Zeeland.

Be the first to comment on "Stem op uw favoriete nummer voor de Nacht van de Nacht!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*