Station Middelburg komende jaren grondig gerenoveerd

Gemeente Middelburg, ProRail en NS gaan het station en het gebied daar omheen flink aanpakken. De komende jaren wordt het stationsgebouw gerenoveerd en slimmer ingedeeld, de perronkap en reizigerstunnel worden opgeknapt en het stationsgebied wordt vernieuwd. 

Het station staat al jaren op de nominatie voor een grondige aanpak. Afgelopen jaar was er een forse tegenslag toen bleek dat ook de fundering van het monumentale gebouw vernieuwd moest worden. Dat de fundering zo slecht was leek een tegenvaller, maar biedt nu ook weer kansen om het gebouw niet alleen te renoveren, maar ook opnieuw in te richten.

“We gaan nu kijken hoe we de werkzaamheden het beste in kunnen passen.” Met de werkzaamheden zijn enkele miljoenen gemoeid.

Omdat er veel verschillende werkzaamheden op een relatief kleine ruimte zijn voorzien en het station altijd in dienst blijft is de uitvoeringspuzzel nog niet geheel gelegd. Wel is al duidelijk dat het werk wordt opgedeeld in verschillende projecten, om de overlast zo veel mogelijk te beperken. Er wordt begonnen met het stationsgebouw. Daarna volgen de werkzaamheden aan het gebied rondom het stationsgebouw (de perronkap en de reizigerstunnel). Als laatste is het stationsplein aan de beurt.

 

Foto: Jelte Poppe

Be the first to comment on "Station Middelburg komende jaren grondig gerenoveerd"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*