Souburgse schoolsoap: school staat óók te strak op straat

Opnieuw een tegenslag voor basisschool Tweemaster-Kameleon in Oost-Souburg. De school blijkt zo’n drie meter te dicht op de Jan de Priesterstraat te staan. Vandaag was er een crisisoverleg met de betrokken partijen over wat er nu moet gebeuren met de school.

Wethouder Coen Bertijn vertelt dat de bouw vooralsnog gewoon doorgaat. “We zijn nu aan het uitzoeken hoe dit gebeurd is. En natuurlijk ook: wat is het gevolg?” De gemeente gaat onderzoeken of het opgelost kan worden. “Er moet sowieso iets rondom de school aangepast worden. Maar of de school verplaatst moet worden, daar kunnen we nu nog niet op vooruit lopen.” Of deze fout voor problemen zorgt bij de toegang tot de school of de inrichting van de speelplaats, is nog niet te zeggen. “Het zou een horrorscenario zijn als de school opnieuw afgebroken moet worden”, zegt Bertijn

Veel overleggen

Vandaag werd er overlegd met de aannemer en de andere betrokken partijen. “We kijken naar wat er nu aan de hand is, wat de feiten zijn en hoe we het gaan oplossen. Dat zal niet in één overleg opgelost zijn.” Bertijn ziet de school nog niet als hoofdpijndossier.

Verdere vertraging

In mei constateerde een conciërge dat de school 180 graden gedraaid gebouwd werd. Intussen is de school afgebroken en opnieuw opgebouwd, zodat de school wel op de juiste manier gebouwd wordt. De kinderen zouden dan in april les kunnen krijgen in hun nieuwe schoolgebouw, bijna een halfjaar later dan gepland. Of de school nu nog later open zal gaan vanwege deze fout, kan Bertijn nog niet zeggen.

Dit is een bericht van Omroep Zeeland.