ROVZ-Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid gaat vandaag van start!

Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) en haar partners organiseren samen voor het vierde jaar in september de Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid. Met een diversiteit aan activiteiten die deze maand aan bod komen, wordt er extra aandacht gevraagd voor dit onderwerp.

 

Tijdens de Zeeuwse Maand van Verkeersveiligheid vraagt het ROVZ samen met haar partners extra aandacht voor veilige wegen. Daarnaast wordt ingezet op het attent maken van weggebruikers op een verkeersveilige deelname aan het verkeer. Door het organiseren van verschillende activiteiten hopen we met elkaar het aantal verkeersslachtoffers te verminderen.

De maand heeft als doel extra aandacht en bewustwording genereren voor een 100% verkeersveilig Zeeland. Gedeputeerde verkeersveiligheid en voorzitter van het ROVZ, Harry van der Maas, benadrukt nut en noodzaak van deze unieke maand:

 “-Kom veilig thuis- is de slogan van de landelijke campagnes en deze geldt voor iedereen die gebruik maakt van de Zeeuwse (fiets)wegen. Het ROVZ draagt deze boodschap uit met de focus op het verminderen van het aantal verkeersongevallen. In deze unieke Zeeuwse maand vol verkeersveiligheidsactiviteiten roep ik graag iedere weggebruiker op om veilig deel te nemen aan het verkeer. Ga zonder haast op pad, let goed op onderweg en rijd MONO. Zo helpen wij elkaar om daadwerkelijk veilig thuis te komen.”

De kalender met alle activiteiten vindt u hier

Be the first to comment on "ROVZ-Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid gaat vandaag van start!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*