Raad van Kerken Middelburg praat met gemeente over opvang asielzoekers

Stockfoto WFM96.nl / Eugène Harthoorn

De Raad van Kerken Middelburg is niet eens met het standpunt van de Zeeuwse gemeenten dat ze al genoeg doen als het gaat om het opvangen van vluchtelingen. De Raad had hierover vanochtend een gesprek met wethouder Jeroen Louws van Middelburg.

De gezamenlijke Zeeuwse gemeenten lieten deze week weten dat ze geen mogelijkheden zien om extra vluchtelingen en statushouders te huisvesten om zo een einde te maken aan de schrijnende taferelen in het opvangcentrum in Ter Apel. De Raad van Kerken Middelburg heeft hierover in een brief aan het gemeentebestuur van Middelburg zijn teleurstelling over uitgesproken.

Godgeklaagd

Eerder deze week liet René de Reuver, scriba van de generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland zich al uit over de schrijnende en bizarre situatie in Ter Apel. “Niemand mag meer wegkijken, dit is godgeklaagd.” Gerard de Korte, bisschop van Den Bosch, sloot zich bij deze woorden aan. “Mensen die op Nederlands grondgebied zijn, moeten vanuit christelijk perspectief op een waardige manier geholpen worden. Dat betekent minimaal: bed, bad en brood.”

Bed, bad en brood

Chris Bakker, voorzitter van de Raad van Kerken in Middelburg is het hier volledig mee eens. “Opkomen voor de medemens is heel erg belangrijk, vooral voor degenen die dit niet hebben. Het zijn de meest basale dingen die een mens nodig heeft. Als wij daar ons steentje aan kunnen bijdragen, dan maakt het niet uit waar je vandaan komt en wie je bent.”

Dit is een bericht van Omroep Zeeland.