Raad Middelburg keurt aanleg nieuwe skatebaan goed

De gemeenteraad van Middelburg heeft gisteravond unaniem besloten dar een nieuwe skatebaan aan de Geersensweg in de wijk Veerse Poort langs de N57.En dat terwijl de aanlegkosten met 650.000 euro 90% duurder uitvallen dan oorspronkelijk begroot.  

De gehele raad vond dat men dit aan de skaters verplicht was. Begin vorig jaar was het van de ene op de andere dag gedaan met de skatepret, toen de rechter na klachten over geluidsoverlast van omwonenden de sluiting gelastte. Door bemiddeling van de gemeente en na overleg met de buurtbewoners kon de baan even later weer tijdelijk open. Maar eind mei dit jaar ging hij definitief dicht. 

Zelf rommel opruimen 

De nieuwe baan is door intensief overleg tussen skaters en omwonenden tot stand gekomen. Dat waardeerde de gemeenteraad zo zeer, dat het besluit gisteravond binnen een half uur was genomen. De meeste tijd werd nog besteed aan een amendement van de SGP, waarin werd gepleit dat de skaters zelf de rommel op de baan zouden opruimen. Volgens de SGP zou dat een, weliswaar kleine, bezuiniging kunnen zijn op de uit de hand gelopen kosten. 

Marktkooplieden 

Maar de meeste partijen zagen niets in het amendement, ook niet nadat door toedoen van de VVD de formulering iets was veranderd. D66’er Bas van der Reest: “We vragen toch ook niet aan de marktkooplieden of ze zelf met de veegmachine aan de slag gaan als de kramen weg zijn? 

Heel blij 

Skater Mick Jansen en voormalig skater François Lopez, beter bekend onder zijn bijnaam Croix, toonden zich nadat de raad het besluit had genomen uiteraard zeer verheugd. Dat de nieuwe baan pad eind oktober klaar is, nemen ze voor lief. “We moeten in de tussentijd andere plekken zoeken. Maar het vooruitzicht dat er straks een prachtige nieuwe skatebaan ligt, daar worden we heel blij van. En uiteraard ruimen we zelf onze rommel op. Dat lijkt ons normaal.” 

Foto: Skaters Mick Jansen (links) en Francois Lopez, alias Croix, zijn blij dat de nieuwe baan er komt