Provinciaal Jeugddebat Zeeland 16 november in de Tweede kamer

Op 16 november 2021 organiseert De Nationale Jeugd Raad (NJR) samen met de Provincie Zeeland het Provinciaal Jeugddebat in Middelburg. In de Provinciale Statenzaal gaan 28 jongeren in debat met verschillende Provinciale Statenleden. Door mee te doen aan het Jeugddebat maken 12 jongeren kans op deelname aan het 27e Nationaal Jeugddebat. Dit vindt in april 2022 plaats in de Tweede Kamer in Den Haag.

De jongeren gaan het hebben over de volgende onderwerpen: klimaatadaptatie, aanpak zwerfvuil in Zeeland en promotie werken/studeren in Zeeland. De deelnemers confronteren tijdens het Jeugddebat verschillende Statenleden over onderwerpen die er voor hen toe doen.

“Het betrekken van jongeren bij onderwerpen die hen aangaan vind ik erg belangrijk. Dat doen we in Zeeland op verschillende manieren. Zo maken we jeugddebatten zoals Provinciaal Jeugddebat mogelijk, is er in september het eerste Zeeuws jongerenparlement georganiseerd en houden we denktanksessies. Ik wens de jongeren veel plezier en succes op 16 november!” aldus Harry van der Maas.

Be the first to comment on "Provinciaal Jeugddebat Zeeland 16 november in de Tweede kamer"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*