Postcoderoosproject Oostkapelle/Veere geopend

Het postcoderoosproject Oostkapelle/Veere is officieel geopend. Op de kassen aan de Noordweg bij Oostkapelle liggen vierhonderd vierkante meter zonnepanelen.

Inwoners van dat dorp en de omliggende kernen kunnen daarvan profiteren door zich aan te sluiten bij het postcoderoosproject Oostkapelle/Veere. Het dak van het Oostkapelse kassencomplex levert straks op jaarbasis 70.000 tot 72.000 kilowatt op.

Klimaatverandering en de energietransitie zijn actuele thema’s dit moment. Landelijk is er daarom o.a. het Klimaatakkoord opgesteld en is dit binnen Zeeland vertaald naar een Regionale Energiestrategie (de RES Zeeland).

Als gemeente Veere hebben ze dit vertaald in hun duurzaamheidsprogramma. Hierbij nemen ze de doelstellingen over die er landelijk zijn, zoals:

49% CO2 reductie in 2030 t.o.v. 1990
95% CO2 reductie in 2050 t.o.v. 1990

Daarnaast wilt de gemeente Veere ook nog energieneutraal zijn in 2050. Hiermee bedoelen we dat we onze energie die we nodig hebben, duurzaam opwekken.

Bij diverse projecten binnen de gemeente Veere is duurzaamheid al een belangrijk onderdeel geworden, voorbeelden hiervan zijn het gemeentehuis (aardgasvrij en zonnepanelen), maar ook de gemeenteloods in Grijpskerke en hum nieuw te bouwen MFA’s in diverse kernen die ook energieneutraal worden gerealiseerd.

Naast de diverse projecten binnen de gemeente, ondersteunen ze ook diverse burgerinitiatieven die de geemente graag helpen om te realiseren. Het Postcoderoosproject is daar een uitstekend voorbeeld van, waarbij diverse burgers en bedrijven elkaar vinden en een mooi project realiseren. Ook als gemeente doen mee aan het project door een aantal certificaten aan te schaffen. Zo kunnen ze weer een aantal panden verduurzamen die zelf niet te verduurzamen zijn i.v.m. monumentaal karakter of andere beperkingen als draagkracht van het dak.

 

Be the first to comment on "Postcoderoosproject Oostkapelle/Veere geopend"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*