Panorama Walcheren is blij: Onze Lieve Vrouwekerk tot september beschikbaar

Panorama Walcheren kan tot 1 september volgend jaar in de voormalige Onze Lieve Vrouwekerk in Vlissingen blijven. De verbouwing van de kerk tot hotel is uitgesteld vanwege de hoge prijzen van bouwmaterialen.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Panorama Walcheren tot half april in de voormalige kerk zou blijven. Maar dat is nu dus met een klein half jaar verlengd. Coördinator Leo Groenleer van Panorama Walcheren is daar blij mee. “Heel erg blij zelfs”, zegt hij. “We kunnen nu een heel seizoen in de kerk blijven en zo verder gaan professionaliseren. En als de economische omstandigheden zo blijven, zou het ook kunnen dat we in september nog niet weg hoeven.”

Twee keer verhuisd

Panorama Walcheren heeft jarenlang in de Machinefabriek in Vlissingen gezeten maar moest daar in mei van dit jaar vertrekken. De Machinefabriek wordt opgeknapt en daarom was er geen plaats meer voor het museum. Het kreeg een tijdelijke plek in de Onze Lieve Vrouwekerk aan de Singel in Vlissingen. Die kerk staat leeg en wordt omgebouwd tot hotel.

Terug naar Machinefabriek

Leo Groenleer hoopt dat het museum uiteindelijk een permanent onderkomen krijgt in de oude Machunefabriek in Vlissingen. “De gesprekken daarover met de gemeente lopen nog”, zegt hij. “We denken dat we daar een mooie aanvulling kunnen zijn. Ook omdat we meer willen doen dan alleen onze schilderijen tentoonstellen. Denk aan culturele activiteiten en aandacht voor de historie van Walcheren.”

Tijdens de kerstvakantie is er een speciaal programma in het museum. Op 27, 28, 29 en 30 december zijn er ’s middags verschillende optredens. Zoals de a capella-groep Sententia en de band Windbroke met Keltische muziek van Zeeuwse bodem.

Dit is een artikel van Omroep Zeeland.

Foto: Omroep Zeeland