Opening Postcodeproject op dak van BPG van Westen in Middelburg

Op woensdag 25 augustus stelt wethouder Chris Dekker de zonnepaneel installatie van postcoderoos project Middelburg van Westen officieel in gebruik.

De installatie is een project van Zonne Collectief Zeeland en levert “echte” Zeeuwse groene stroom op. Een postcoderoos project is een uitkomst voor mensen die zelf geen (geschikt) dak voor zonnepanelen hebben. Op deze manier kunnen ze zonnepanelen op het dak van een ander hebben.

Voor dit project zijn in totaal 180 panelen geplaatst van elk 420 kWp om jaarlijks ongeveer 73.000 kWh op te wekken. Dit is ongeveer het stroomverbruik van 25 huishoudens per jaar. Deze stroom wordt geleverd aan Delta Energie en maakt onderdeel uit van 100% Zeeuws Groen van Delta.

Het is een burgerinitiatief dat door 25 inwoners uit het postcodegebied in en rond Middelburg mogelijk is gemaakt. De eigenaren van BPG van Westen Middelburg hebben hun dak voor de komende 15 jaar beschikbaar gesteld.

Gemeente Middelburg heeft een deel van de voorbereidingskosten voor haar rekening genomen en vanuit het Zeeuws Klimaatfonds is er een bijdrage gekomen.De rijksoverheid draagt ook bij door voor dit soort projecten de energiebelasting terug te geven.

Be the first to comment on "Opening Postcodeproject op dak van BPG van Westen in Middelburg"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*