Opening De Couburg door wethouder Chris Maas

Wethouder Chris Maas heeft dinsdagavond 28 september het verenigingsgebouw De Couburg mogen heropenen.

De Couburg in Koudekerke is een plek waar een grote diversiteit aan activiteiten plaatsvindt met een lach en soms ook een traan. In het verenigingsgebouw kunt u namelijk terecht voor dans, zang, vergaderruimtes, feesten, spel, ontspanning, uitvaart, bloedafname, fotografie, Sinterklaasfeest, EHBO-lessen, yoga, disco, en het zuigelingen- en kleuterbureau.

In de sporthal kunt u diverse sporten beoefenen zoals gymnastiek, diverse vechtsporten, diverse balsporten, badminton, aerobic, schoolgym, hockey, maar ook het organiseren van kinderfeestjes is mogelijk. Zodoende is het gemeenschapscentrum een belangrijke plek voor veel mensen.

Voorafgaand aan renovatie is de Foyer in eigen beheer door de beheerders opgeknapt in samenwerking met de technische dienst van de gemeente Veere. Dat omvat het schilderwerk, vernieuwen van sanitair en het aanbrengen van een nieuw systeemplafond met ledverlichting.

In het beheersplan voor de gebouwen is groot onderhoud voorzien aan de buitengevels van het verenigingsgebouw De Couburg. De kozijnen waren door houtrot aan vervanging toe en de asbesthoudende dakbedekking en gevelbekleding moet wettelijk voor 2024 verwijderd zijn. Door deze werkzaamheden slim te combineren met het extra isoleren van deze gevels en daken doet de gemeente een stap vooruit in het kader van bijna energie neutraal gebouw (BENG). Aannemer Joziasse voerde afgelopen najaar en winter deze werkzaamheden uit.

Het interieur inclusief meubilair van de grote zaal van verenigingsgebouw De Couburg was aan vernieuwing toe. Met een eenmalige facelift is het interieur vernieuwd. Een interieuradviseur heeft een totaalplan gemaakt die de uitstaling van dit gedeelte van het verenigingsgebouw een boost heeft gegeven. Het gerealiseerde plan is uitgevoerd door verschillende ondernemers, waaronder Schilder Noom, Switch Elektro, Pulse, Lavoir en de technische dienst van de gemeente Veere.

De verlichting van sporthal de Couburg was dringend aan vervanging toe. De verlichtingsarmaturen waren op, wat veel uitval opleverde en onnodig veel onderhoud nodig had. We hebben niet kunnen wachten op de grote renovatie van de Couburg die we over enkele jaren willen gaan uitvoeren, omdat de veiligheid dan in gevaar zou komen met het sporten. Door deze ingreep hebben ze dat kunnen voorkomen

De avond werd feestelijk geopend met zang van gemengd koor Te Quiero die vier nummers uit het a capella repertoire bracht. Ook de muziekvereniging Harmonie Voorwaarts had drie prachtige nummers voorbereid voor deze opening. Exploitant Ron Sabandar zorgde voor een heerlijk gebakje, diverse lekkere hapjes en natuurlijk een drankje erbij. Onder andere de gemeente kijkt terug op een geslaagde renovatie en een gezellige avond.

Be the first to comment on "Opening De Couburg door wethouder Chris Maas"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*