Nieuwe skatebaan Middelburg wordt bijna dubbel zo duur

 

De nieuwe skatebaan in Middelburg wordt 90 procent duurder dan gepland. Dat blijkt uit een voorstel van het college van B&W aan de gemeenteraad. De baan stond begroot voor 341.000 euro. Maar door het beperkte aantal bedrijven dat zo’n baan kan aanleggen en de haast die Middelburg heeft (de baan moet dit jaar klaar zijn) en de stijging van bouwmaterialen gaat hij 650.000 euro kosten. Hierdoor is het nog maar de vraag of er wel een nieuwe skatebaan komt.

Geen extra geld, geen skatebaan

B&W laat er in het voorstel aan de gemeenteraad geen misverstand over bestaan. ‘Bij onvoldoende dekking op korte termijn geen nieuwe skatebaan’, staat er letterlijk. Dat zou een forste streep zijn door de rekening van de jongeren die zich sinds de sluiting in maart 2021 samen met de gemeente hebben ingezet voor verplaatsing.

Petitie

In januari vorig jaar gelaste de rechter dat de skatebaan in de wijk Veersepoort in Middelburg gesloten moest worden, nadat omwonenden zich hadden beklaagd over geluidsoverlast. Vervolgens startten de gebruikers van de baan een petitie die 13.000 keer werd ondertekend voor behoud van de skatebaan, al dan niet op een alternatieve locatie. In overleg met de gemeente werd die gevonden aan de Geerseweg langs de N57.

Speciale bijeenkomst raadscommissie

De gemeenteraad stelde hierop een krediet van 341.000 euro beschikbaar voor de aanleg. Maar een maand geleden werd al duidelijk dat de baan voor dit bedrag niet zou kunnen worden aangelegd. Naar nu blijkt is er een fors bedrag te kort. Volgens het laatste voorstel van B&W wordt de baan dus bijna dubbel zo duur.

Over de gestegen kosten van de skatebaan vergadert de raadscommissie ruimte volgende week maandag. Voorafgaand aan deze vergadering worden de raadsleden tijdens een speciale bijeenkomst ingelicht over hoe de kosten zo fors konden stijgen.