Nieuwe burgemeester Veere moet empathisch zijn, geeft anderen de ruimte en is een efficiënte probleemoplosser

De nieuwe burgemeester van Veere moet iemand zijn die verbinding zoekt met de inwoners. Hij of zij moet empathisch zijn, geeft anderen de ruimte en staat bij voorkeur niet zelf in het middelpunt. Dat blijkt uit de resultaten van een enquête die de inwoners van Veere de afgelopen weken op de site van de gemeente konden invullen. 337 mensen deden dat, zo’n 1,5 procent van de bevolking. 

De toekomstige burgemeester is als het aan de respondenten ligt iemand die grenzen bewaakt in plaats van ze opzoekt. Iemand die goed kan luisteren en minder met de vuist op tafel slaat. Aan de andere kant, wel iemand die als dat nodig is snel actie onderneemt. Een ‘efficiënte probleemoplosser’, maar ook een ‘kritische coach’ en een ‘enthousiaste aanvoerder’.  Liever een echte burgervader of –moeder, dan een doorgewinterde bestuurder.  

Drie quotes: “De nieuwe burgemeester maakt graag een praatje en is betrokken bij de herdenkingsbijeenkomsten in november elk jaar.” – “Is iemand die echt boven de partijen staat. Geen bestuurlijke tijger, maar een persoon met goede managementervaring en het hart op de goede plaats.” – “Is bij grote voorkeur een vrouw! Mannen in de politiek van Veere hebben we al genoeg.” 

Voorkeurskandidaat 

De uitkomst van de enquête wordt verwerkt in de profielschets voor de nieuwe burgemeester. Die wordt op 7 juli in de raadsvergadering aangeboden aan de commissaris van de Koning Han Polman, die de sollicitatieprocedure in gang zet. Polman maakt daarna een voorselectie uit degenen die op de advertentie reageren. Een speciale commissie uit de gemeenteraad voert vervolgens gesprekken met de kandidaten. Raadslid Peter Meijs (PvdA/GroenLinks) is voorzitter van deze commissie. “Wij stellen uiteindelijk twee kandidaten voor, waaruit de gemeenteraad in een geheime vergadering een definitieve keuze maakt. Het is de bedoeling dat de nieuwe burgemeester eind dit jaar wordt benoemd. Maar als onze voorkeurskandidaat nog een opzegtermijn van twee maanden heeft, dan stellen we graag de benoeming uit tot begin volgend jaar.”