Nieuwbouw Tweemaster-Kameleon is verkeerd om gebouwd: ‘Ze lossen het maar op’

©Omroep Zeeland

De bouw van het nieuwe schoolgebouw van basisschool Tweemaster-Kameleon in Oost-Souburg is stilgelegd. Het gebouw in de Jan de Priesterstraat is namelijk verkeerd om gebouwd. De fundering en het skelet van het gebouw zijn al af – zelfs het dak ligt er al op – maar deze blijken 180 graden gedraaid te zijn ten opzichte van de tekeningen.

 

Gisteren werd het probleem gesignaleerd door personeel van de school zelf. Er werd opgemerkt dat bepaalde elementen, waaronder een trap, niet klopten met de tekeningen, zo laat de school weten aan de ouders.

“Ja, hoe reageer je op zoiets?”, zegt directeur Ruud Hoogesteger. “Vrij bizar dat wij het zelf signaleerden. Op de bouwplaats zou je dat toch moeten zien, met die tekeningen”, stelt hij. “De school is bedacht in een bepaalde omgeving en ik wil het gebouw ook zo krijgen, ze lossen het maar op.”

‘Achterkant aan de voorkant en de voorkant aan de achterkant’

“Simpel gezegd zit de voorkant aan de achterkant en de achterkant zit aan de voorkant”, zegt wethouder Rens Reijnierse van de gemeente Vlissingen. “En dat is niet te accepteren.” De wethouder gaat nu kijken wat er aan gedaan kan worden. “Ik weet nog niet waarom dit is en dat wil ik in eerste instantie ook helemaal niet weten nu, ik wil een oplossing.”
“Er moet zo snel mogelijk een gebouw komen dat naar wens is van de school en waar we veertig jaar mee vooruit kunnen”, stelt Reijnierse. “Eind volgende week moet duidelijk zijn wat de oplossing gaat zijn.”
“We zullen dit vooral gaan voelen in de tijd die het gaat kosten”, laat de school weten. De oplevering van het gebouw was in november/december gepland. Na de kerstvakantie moesten de leerlingen in het gebouw kunnen. De wethouder is optimistisch: “Er is geen reden om aan te nemen dat dat niet gaat lukken.”