Moeders in Arnemuiden organiseren feest voor jongeren tijdens oud & nieuw

Met oud & nieuw organiseren enkele moeders in Arnemuiden op het parkeerterrein naast sporthal De Blikken een feest voor de jongeren van het dorp. Dat maakte burgemeester Harald Bergmann van Middelburg vanmiddag bekend. De moeders willen hiermee voorkomen dat er net als vorig jaar rellen ontstaan tijdens oudjaarsnacht.

Tijdens een gesprek dat de burgemeester in november had met inwoners had in Arnemuiden kwam als kritiek dat er laatste jaarwisseling niets voor jongeren werd georganiseerd. Daarop namen enkele inwoners het initiatief voor een feest, dat echter strandde. Het zijn nu uiteindelijk enkele moeders die een feest gaan organiseren.

De inwoners vonden ook dat Bergmann als burgemeester zijn gezicht te weinig laat zien in Arnemuiden. Daarop zeg de burgemeester nu: “Ik praat al langere tijd met inwoners, ook met de relschoppers van vorig jaar en hun ouders.”

Burgemeester Bergmann verwacht komende week de vergunning voor het feest te kunnen afgegeven. Hij benadrukt dat het feest naast sporthal De Blikken nadrukkelijk is bedoeld voor jongeren uit Arnemuiden. “Het is niet de bedoeling dat jongeren uit andere delen van de gemeente ernaartoe gaan.”

Foto: burgemeester Harald Bergmann (gemeente Middelburg)