Meer dan 50 optredens van jong talent tijdens Zeeuwse voorronde Kunstbende

Al meer dan 30 jaar betreden creatieve jongeren uit het hele land het podium tijdens de regionale voorrondes van Kunstbende. In Zeeland vindt deze voorronde op 26 en 27 juni plaats in Schouwburg Middelburg en Poppodium De Spot.

Bijna 80 jongeren uit heel Zeeland laten daar (in meer dan 50 acts) aan een professionele jury hun talenten zien in de categorieën Dans, Taal, DJ, Muziek, Expo, Fashion, Film en Theater. Er is beperkt publiek toegestaan in de zalen, maar gelukkig kan iedereen die dat wil ook dit jaar weer alle optredens via de livestream meekijken. Eventuele beschikbaarheid van kaarten wordt via de social mediakanalen van Kunstbende bekendgemaakt.

 

Het programma bestaat dit jaar uit zes delen: zaterdagmiddag 26 juni is het de beurt aan de deelnemers Film & Expo, Taal en DJ. Zondagmiddag 27 juni mogen de deelnemers Muziek, Dans & Fashion en Theater op het podium komen. Aan het eind van ieder onderdeel maakt de vakjury de winnaar(s) bekend. Ook dit jaar bestaat de jury, drie per categorie, uit een groot aantal professionals en oud-winnaars van Kunstbende. De presentatie is in handen van Rens Polman (o.a. bekend van BNN Spuiten en Slikken, Drugslab), Koen Brouwer (o.a. muzikant en contentcreator voor de NPO), Kevin van Gorkom (o.a. frontman van De Hobbyisten en HZ Cult) en Steffen Brinkhaus (o.a. documentairemaker en coördinator Popronde). Sam Zegelink (oud-winnaar Fashion, Hip voor Nop stylist, eigenaresse Saint Muze) verzorgt de backstage reports.

Per categorie gaat de winnaar door naar het Kunstbende Young Creators Festival in oktober in Amsterdam. De landelijke winnaars krijgen een mainstage als hoofdprijs. Zo mag de winnaar in de categorie Expo werk tentoonstellen in het Stedelijk Museum Amsterdam en krijgt de winnaar Theater een optreden op Oerol. De Zeeuwse finalisten krijgen geldprijzen, coaching en nog veel meer.

Iedereen kan meekijken naar de verschillende optredens van de Zeeuwse voorronde. Vanaf 15 juni is het programma te vinden op www.kunstbende.nl/zeeland-live. Kijk op 26 juni en 27 juni ook naar het optreden van jouw favoriet, moedig hem of haar aan via de chat en laat weten dat je kijkt.

Dat Kunstbende inmiddels veel meer is dan een wedstrijd weten onze ‘members’ al veel langer dan vandaag. Het is een plek waar ze leren, hun eerste podiumervaring opdoen en vrienden voor het leven maken. Ook tijdens de tweede lockdown wisten onze deelnemers ons nog steeds te vinden. Ruim honderd jongeren hebben deelgenomen aan onze (online) workshops en meegewerkt of opgetreden tijdens de talkshows. Hier zijn we enorm trots op!

 

Be the first to comment on "Meer dan 50 optredens van jong talent tijdens Zeeuwse voorronde Kunstbende"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*