Maak jij voor 2022 de artwork voor Film by the sea?

Film by the Sea roept kunstenaars die wonen en werken in Zeeland op een pitch te doen om het artwork voor het filmfestival van 2022 te ontwerpen en te maken. Dankzij een bijdrage van de provincie Zeeland kan Film by the Sea twee jaar lang Zeeuwse kunstenaars de kans bieden het festival artwork te maken.

Het artwork voor 2021 werd gemaakt door fotograaf Rem van den Bosch. Word jij de maker van het artwork van Film by the Sea 2022?

Film by the Sea wil de komende drie jaar Cannes aan de Noordzee worden. Met een knipoog uiteraard, maar veel van wat het beroemde festival aan Middellandse Zee heeft kan Film by the Sea ook bieden: de zee, het strand, aangenaam weer, lekker eten en drinken, rode lopers, een beetje glamour, beroemde filmsterren (Sophia Loren, Claudia Cardinale, Olga Zuiderhoek) en bekende filmmakers (Paul Verhoeven, Jonathan Demme, Claude Lelouch) maar natuurlijk vooral heel veel mooie films. 

Laat je inspireren door Cannes aan de Noordzee en stuur film by the sea je idee in de vorm van een verhaal van maximaal één pagina A-4, eventueel aangevuld met een schets. Stuur ook je CV mee. 

Vijf inzenders worden uitgenodigd hun idee nader uit te werken tegen een vergoeding van 500 euro elk. Een deskundige jury kiest uit deze vijf een winnaar, die 2.000 euro ontvangt om zijn of haar idee volledig uit te voeren. De presentatie van het artwork van Film by the Sea 2022 vindt plaats tijdens de Awards Ceremony van Film by the Sea 2021 op zaterdag 18 september.

Bekendmakingen rond deze competitie zullen plaatsvinden via de website van Film by the sea en de Facebookpagina van Film by the Sea. De vijf kandidaten die uitgenodigd worden voor een pitch ontvangen bericht per email. Zij worden alle vijf ook persoonlijk geïnformeerd over de einduitslag. 

Tijdens Film by the Sea 2022 zal een expositie worden ingericht rond de totstandkoming van het artwork van dat jaar. Daarbij zullen niet alleen het winnende artwork en de vier overige pitches worden tentoongesteld, maar ook een selectie van de andere ingediende ideeën (mits toestemming van de makers wordt verkregen).

Be the first to comment on "Maak jij voor 2022 de artwork voor Film by the sea?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*