Laatste oproep inschrijving Zeeuwse Boekenprijs 2021

Tot 15 juli kunnen auteurs en uitgeverijen nog hun inschrijving doen voor deelname aan de Zeeuwse Boekenprijs (ZBP). 

Door: Jelte Poppe

 

Aanmelden gaat via de website van ZB. De aanmelding is pas officieel als er naast de digitale inschrijving zes exemplaren van het boek worden toegestuurd aan ZB, t.a.v. M&C, Kousteensedijk 7, 4331 JE Middelburg, onder vermelding van Zeeuwse Boekenprijs.
 

De Zeeuwse Boekenprijs bestaat sinds 2003 en is, na de ECI- en de Libris Literatuurprijs, een grote Nederlandse boekenprijs die schrijvend Zeeland ook buiten de provincie meer en beter onder de aandacht brengt.

Voor de ZBP zijn er inmiddels ruim 35 boeken ingezonden. Naast bloedstollende thrillers en romans, zijn er ook veel boeken die controversiële onderwerpen aan het licht brengen. Maar ook historische boeken, kinderboeken en vertellingen dingen mee. Voor iedere doelgroep is er wel een boek geschreven.

Voorwaarde om mee te doen is dat het boek is verschenen tussen 15 juli 2020 en 15 juli 2021. Onder ‘Zeeuws werk’ wordt een boek begrepen dat oorspronkelijk in het Nederlands of het Zeeuws is geschreven door een Nederlandse of Vlaamse auteur.
Het ingezonden boek moet minstens aan een van de twee volgende voorwaarden voldoen:
a. Het boek gaat over een Zeeuws of over een aan Zeeland gerelateerd onderwerp;
b. Het boek is geschreven door een Zeeuwse- of een uit Zeeland afkomstige auteur.
 

Het reglement voor deelname aan de Zeeuwse Boekenprijs is te vinden op de website van ZB.
 

In de eerste week van september wordt er een longlist samengesteld die weer eind september wordt ingekort tot een shortlist van vijf boeken. De officiële shortlist die zo ontstaat, is het uitgangspunt voor de keuze voor de winnaar van de ZBP 2021. De prijsuitreiking in de ZB vindt plaats op dinsdagavond 9 november 2021 om 18.30 uur, aan de vooravond van de Week van het Zeeuwse Boek. Tijdens deze avond wordt ook de Prijs van de Zeeuwse Boekhandel uitgereikt.

Be the first to comment on "Laatste oproep inschrijving Zeeuwse Boekenprijs 2021"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*