Kustmarathon gaat door! Maar wel met diverse maatregelen

De Kustmarathon van Zeeland gaat door! Dat maakte de organisatie bekend.

Door: Jelte Poppe

Dinsdag meldde de organisatie op hun website dat de marathonweekend kan plaatsvinden.
De gemeente Veere, Schouwen-Duiveland, Noord-Beveland en de Veiligheidsregio Zeeland hebben groen licht gegeven voor de Kustmarathon.

Deze vindt plaats in het eerste weekend van Oktober. Er gelden wat maatregelen. De organisatie is van mening dat deze maatregelen veilig uitvoerbaar zijn, geen afbreuk doen aan het evenement en zo een sportief, veilig en gezellig Kustmarathon Zeeland weekend kan bieden. Kortom ze gaan er een feestje van maken!

Wel gelden er extra maatregelen. Zo zal de tent in Zoutelande goed als leeg blijven en is niet toegankelijk voor publiek. Hierdoor kunnen ze deelnemers na hun finish goed opvangen en alle ruimte bieden. Ook worden de medailles uitgereikt, en niet om de nek gehangen van de deelnemers, zoals gebruikelijk was.

Ook zal er geen feesten plaatsvinden. De tent werd altijd gebruikt als feesttent, maar dat zal dit jaar niet plaatsvinden. Ook geldt er een gespreide startopstelling, om drukte te voorkomen. De tijd om te finishen wordt hierdoor opgerekt naar 18.10 uur. Het moment dat de deelnemer over de startlijn gaat, is start deelnametijd. Hier wordt 6 uur bijgeteld. (Dus: 12.05 uur start je, dan mag je binnenkomen tot 18.05 uur). Je brutotijd geldt dus. Ook is er geen douchegelegenheid en zullen er geen massages plaatsvinden.

Wie gebruik maakt van het busvervoer van Zoutelande naar de start, moet een mondkapje in de bus dragen. 

 

 

Be the first to comment on "Kustmarathon gaat door! Maar wel met diverse maatregelen"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*