Kinderboekenschrijfster bezoekt Walcherse scholen

Van 6 tot en met 17 oktober is het Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema ‘Worden wat je wil!’. Basisschool de Stroming in Middelburg en de Ravensteinschool in Vlissingen krijgen alvast een voorproefje van de Kinderboekenweek, want op woensdag 23 juni tussen 11.00 en 14.00 uur bezoekt schrijfster Bette Westera deze twee scholen.

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar hij of zij van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!

De Kinderboekenweek is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland en vindt van 6 tot en met 17 oktober plaats. Op grote schaal haken bibliotheken, het onderwijs, boekhandels en culturele centra in op het thema ‘Worden wat je wil!’.

Bette Westera schrijft dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk. In 2019 vierde zij haar 20-jarig schrijverschap vol mooie, grappige, ontroerende en prijswinnende boeken. Dit jaar won ze voor haar boek Uit elkaar de Woutertje Pieterse Prijs, de Gouden Griffel en de Boekenleeuw.

 

Foto: Bette Westera

Be the first to comment on "Kinderboekenschrijfster bezoekt Walcherse scholen"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*