Kennismaken met de reddingsbrigade in Middelburg

MIDDELBURG – Kinderen en jongeren kunnen (mits ze in het bezit zijn van minimaal het A-diploma) deze en komende week kennismaken met de Middelburgse reddingsbrigade. Wie twee proeflessen in het zwembad volgt, kan ook kennismaken met het varend redden binnen de Van Dixhoornbrigade. De deelnemers mogen namelijk ook een tochtje maken met de reddingsboot.

Afgelopen jaar is het ledenbestand van de brigade – ondanks corona – hard gegroeid. Zo hard zelfs dat dit seizoen verschillende groepen moesten worden opgesplitst. Het zwemmen bij de Middelburgse vereniging is dus populair. Voorzitter Leo Wolterman denkt dat dat deels te verklaren is door het feit dat je bij de club niet alleen kunt zwemmen. “Sowieso doen we in het zwembad natuurlijk meer dan alleen baantjes zwemmen. We leren jonge kinderen om zichzelf uit noodsituaties te redden en de oudere kinderen en jongeren leren we ook hoe ze anderen kunnen redden. Dat is natuurlijk anders dan bij andere zwemverenigingen.”

Wolterman vervolgt: “Daarnaast organiseren we leuke activiteiten buiten het zwembad en kunnen leden vanaf een jaar of 12 ook lid worden van onze (junioren)rampenploeg. Ze gaan dan met boten het water op voor het bewaken van evenementen en oefenen ook voor inzetten zoals in juli bij de watersnoodramp in Limburg. Onze redders werden toen daadwerkelijk ingezet om mensen te evacueren. Vanwege corona lagen de oefeningen van de rampenploegen een tijd stil maar dit seizoen gaan we deze weer op volle kracht oppakken. We zoeken dus niet alleen jeugdleden, ook jongeren zijn van harte welkom om lid te worden.”

Wie wil onderzoeken of de reddingsbrigade iets voor hem/haar is, kan gratis twee keer proefzwemmen. Kinderen vanaf groep 7 (tot +/- 13 jaar) kunnen hiervoor op vrijdag 8 en vrijdag 15 oktober van 18.00 tot 19.00 uur terecht in het Vrijburgbad. Kinderen/jongeren vanaf 13 jaar krijgen les van 19.00 tot 20.00 uur. Voor de kinderen van groep 3 t/m 6 zijn de kennismakingslessen op zaterdag 9 en zaterdag 16 oktober van 08.00 tot 09.00 uur. Het meevaren vindt plaats op zaterdag 16 oktober. Opgeven kan via tc@vandixhoornbrigade.nl. Meer informatie is ook te vinden op www.vandixhoornbrigade.nl/actie.

Foto: Van Dixhoornbrigade

Be the first to comment on "Kennismaken met de reddingsbrigade in Middelburg"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*