Johanneskerk Serooskerke geopend na herinrichting en verbouwing van de kerktuin

Wethouder Pieter Wisse was  2 juli bij de opening van de verbouwing en herinrichting van de Johanneskerk in Serooskerke. De gemeente Veere heeft € 25.000 bijgedragen aan de herinrichting van de kerktuin.

De Johanneskerk in Serooskerke is grondig verbouwd. De Protestantse Gemeente in Serooskerke wilde ook de kerktuin rondom de Johanneskerk herinrichten. De heer Hans Eshuis maakte het ontwerp voor de nieuwe tuin en bestrating.

Met de herinrichting is de kerktuin voor iedereen toegankelijk gemaakt. De tuin wordt hierdoor een ontmoetingsplek voor inwoners en toeristen. De kerk en de tuin zijn meerdere zaterdagen in het jaar open (binnenkort misschien wel iedere zaterdag).

“Hopelijk kunnen er snel weer marktkraampjes van de ‘Stroskerkse dag’ in de kerktuin staan om met vele inwoners samen te komen en te genieten van deze mooie en voor velen bijzondere plek”.

Met de herinrichting van de kerktuin zijn oude ornamenten en materialen gebruikt en hergebruikt. De werkzaamheden zijn verricht voor de inzet van vele vrijwilligers uit heel Serooskerke. Door het aanleggen van paden, een terras, bankjes en beplanting heeft de tuin een open karakter gekregen. Aan de achterzijde van de tuin ligt een stiltetuin waar iedereen uit Serooskerke terecht kan voor een moment van bezinning of meditatie. Op dit moment komen al regelmatig inwoners langs.

Be the first to comment on "Johanneskerk Serooskerke geopend na herinrichting en verbouwing van de kerktuin"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*