Jeugdraad Veere zoekt nieuwe leden

Ben je tussen de 13 en 25 jaar en woon je in de gemeente Veere? En wil je graag je mening laten horen over zaken die jij belangrijk vindt in de gemeente? Dan is de Jeugdraad Veere misschien iets voor je. Op 14 december houdt  Welzijn Veere een vrijblijvende kennismakingsbijeenkomst. 

De Jeugdraad Veere geeft al bijna 15 jaar gevraagd en ongevraagd advies aan de gemeente Veere. De mening van jongeren is onmisbaar voor het maken van goed beleid door de gemeente. Jongeren weten immers als geen ander wat er speelt onder hun leeftijdsgenoten en welke wensen er zijn als het gaat om bijvoorbeeld vrijetijdsbesteding.

Leuke uitjes

In de Jeugdraad kun je hierover meepraten. Ook kun je invloed uitoefenen op toekomstig beleid van de gemeente, bijvoorbeeld wat betreft wonen. Wil jij hier blijven wonen en waar en hoe wil je dat doen? Belangrijke zaken waarover de Jeugdraad de gemeente adviseert. 

Vergoeding

Sandra van der Linde van Welzijn Veere begeleidt de Jeugdraad. “Naast het serieuze gedeelte is de gezelligheid onder elkaar heel belangrijk. Zo organiseren we leuke uitjes voor de Veerse jongeren. Een trip naar een pretpark, surfen op het Veerse Meer of skiën bij Skidôme bijvoorbeeld. Op die manier ontstaan er nieuwe vriendschappen. Al jeugdraadslid krijg je hierbij korting. De Jeugdraad vergadert ongeveer vijf keer per jaar. Voor je werkzaamheden krijg je een vergoeding. De uren die je je inzet voor de Jeugdraad kun je ook gebruiken voor vrije studiepunten of als(maatschappelijke stage. En het staat goed op je cv.”

Bijeenkomst

Op dit moment is de Jeugdraad op zoek naar nieuwe leden. Heb je interesse? Kom dan vrijblijvend op woensdag 14 december naar onze kenningsmakingsbijeenkomst bij Welzijn Veere, Schoolstraat 4 te Oostkapelle. Het begint om 17.15 uur. Voor eten wordt gezorgd. Opgeven kan bij Sandra van der Linde via 06-51311333 (bellen of appen) of s.vanderlinde@welzijnveere.nl