Herinrichting Lange Zelke start in week 40 met de uitvoering van werkzaamheden

Gebr. Moerland BV uit Sint-Annaland start in week 40 met de uitvoering van de werkzaamheden voor de herinrichting van de Lange Zelke. Dat meldt de gemeente Vlissingen.

Medio 2020 is door de gemeenteraad van Vlissingen besloten dat de Lange Zelke herinricht gaat worden. Naast het verwijderen van de overkapping zal ook de bovengrondse inrichting vernieuwd worden. Het verwijderen van de overkapping is inmiddels afgerond en in de tussenliggende periode is er een ontwerp opgesteld voor de nieuwe inrichting. Hierbij is ook geïnventariseerd welke aanpassingen in de ondergrond nog meer noodzakelijk zijn zodat de straat maar één keer open hoeft.

Voor de herinrichting van de Lange Zelke is in samenwerking met gemeente, aannemer, ondernemers en markt tot een nieuw ontwerp gekomen.
De Lange Zelke wordt geheel opnieuw bestraat, dus vanaf de Walstraat tot en met het Spuiplein. Ook de Schutterij- en Torenstraat tot en met Korte Zelke en de Sint-Sebastiaanstraat vallen binnen het project dus deze krijgen ook de nieuwe uitstraling van de Lange Zelke.

De huidige verharding wordt vervangen door een gebakken straatsteen in een kleurmix gelijk aan de wandelstroken van de Walstraat. Omdat de Lange Zelke een brede straat is, is er ruimte om bomen, struiken en planten in plantvakken te plaatsen. De plantvakken worden uitgevoerd in bakken met een hoge betonnen rand die kan functioneren als zitrand. Tenslotte zullen ook de straatverlichting, afvalbakken en fietsparkeervoorzieningen worden vernieuwd in stijl van de Walstraat.

Het verwijderen van de overkapping heeft nu al aangetoond dat dit een andere uitstraling van de straat geeft.
Met de totale herinrichting zal de Lange Zelke een mooie winkelstraat worden waarin het prettig is om te verblijven.

Het gehele werk is opgedeeld in 3 werkfases welke aansluitend achter elkaar worden uitgevoerd.
In grote lijnen is de planning en volgorde als volgt:

tot en met week 39 (01-10) Voorbereidende werkzaamheden en inrichten depots
Fase 1:         week 40 t/m 45 (04-10 t/m 11-11) gedeelte Walstraat t/m Schutterijstraat
Fase 2:         week 42 t/m 48 (20-10 t/m 02-12) gedeelte Schutterijstraat tot Torenstraat
Fase 3:         week 45 t/m 50 (12-11 t/m 16-12) gedeelte Spuiplein tot en met Torenstraat
Fase 4:         vanaf week 2 (10-01-2022) aanbrengen bomen, struiken en planten gehele werk

Bovengenoemde data zijn onder voorbehoud van onvoorziene (weer)omstandigheden.

Om de werkzaamheden veilig uit te voeren worden per fase de werkvakken afgezet. Zodra de huidige verharding verwijderd is, zullen langs de gevels afgeschermde loopstroken worden aangelegd met loopschotten voor winkelend publiek en voetgangers. De weekmarkt op vrijdag zal in deze periode tijdelijk verplaatst worden naar het Spuiplein.

 

Be the first to comment on "Herinrichting Lange Zelke start in week 40 met de uitvoering van werkzaamheden"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*