GroenLinks wil ‘prikkelarme’ kermis in Vlissingen

GroenLinks wil dat volgend jaar tijdens de kermis ook in Vlissingen op een van de dagen een ‘prikkelarme’ kermis wordt georganiseerd. Dan gaan het geluid en de lichten uit en krijgen de bezoekers meer tijd om bij de diverse attracties in en uit te stappen. Zo’n kermis is geschikt voor mensen met adhd, epilepsie, autisme of een lichamelijke beperking.

Prikkelarme kermissen worden op steeds meer plaatsen in het land gehouden. Bijvoorbeeld in Middelburg, waar op zondag 7 augustus van 13.00 tot 15.30 uur het licht en het geluid uitgaan.

GroenLinks vraagt vandaag aan B&W om te onderzoeken of dit in Vlissingen ook kan. De kermis in Vlissingen eindigde gisteravond, dit jaar voor het eerst op de nieuwe locatie in het Scheldekwartier. Na de zomer volgt een evaluatie hoe dit is bevallen. GroenLinks wil dat dan ook over een prikkelarme kermis wordt gesproken.

GroenLinks-fractievoorzitter Rieky Bostelaar: “Ik denk dat hieraan een grote behoefte is. De kermis is een volksfeest bestemd voor alle Vlissingers, dus ook voor mensen die niet tegen te veel prikkels kunnen. Ik ga ervan uit dat de andere partijen in de gemeenteraad met de wens voor een prikkelarme kermis instemmen. Want we willen toch dat iedereen kan genieten van de kermis?”

Foto: GroenLinks-fractievoorzitter Rieky Bostelaar

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Kermis in Middelburg bijna los!

Comments are closed.