GroenLinks/PvdA Middelburg wil einde aan illegaal afval dumpen in Veersche Poort

GroenLinks/PvdA in Middelburg maakt zich zorgen over illegaal afval dumpen in winkelcentrum Veersche Poort.  Daar gooien met enige regelmaat bewoners vuilniszakken naast de afvalcontainers.  

Raadslid Sylvestro Lorello van GroenLinks/PvdA: “Inwoners geven aan dat op vrijdag de containers vaak al vol zitten en afval naast de containers wordt geplaatst in het weekend. Auto’s rijden langs en dumpen de vuilniszakken naast de container. Kennelijk is deze situatie meerdere keren gemeld bij de gemeente, maar tot op heden is er geen zichtbare verandering voor de inwoners.” 

Diftar 

Lorello heeft hierover vragen gesteld aan het college van B&W. Van de kersverse wethouder Eduard Smit (LPM), die de reiniging in zijn portefeuille heeft, wil hij onder meer weten of deze illegale praktijken wellicht aanleiding zijn om het systeem van Diftar tegen het licht moet worden gehouden. Bij Diftar moeten burgers verschikkende tarieven betalen als ze verschillende soorten afval aanbieden. 

Poepluiers 

Lorello: “Ik heb er in de gemeenteraad al eerder op gewezen dat het huidige systeem in Middelburg onvoordelig is voor ouders met baby’s. Want vaak poepluiers in afvalzakken in de container gooien, dat tikt aan. In Veere hebben ze een ander systeem. Daar kunnen jonge ouders met een speciale sleutel de afvalcontainer openen en gratis luiers in gooien. Uiteraard is het een kwestie van goed vertrouwen dat ouders dit niet misbruiken en ook niet stiekem ander afval er gratis in stoppen. Wellicht is daarom een ander systeem beter. Ik ga daar zeker vragen over stellen aan de wethouder.” Naar verwachting presenteert B&W de evaluatie van het Diftar-systeem medio dit jaar.