GroenLinks is kritisch over komst reddingshelikopter

De stationering van een zogeheten ‘Search and Rescue helikopter’ in Midden-Zeeland leidt tot kritische vragen van GroenLinks in Middelburg. Fractievoorzitter Marianne Golsteijn maakt zich onder meer zorgen over geluidsoverlast. Het geluid dat de nieuwe helikopter produceert is 10 keer harder dan het geluid van de huidige helikopters, aldus Golsteijn.

De kustwacht schiet met een SAR-helikopter te hulp wanneer er calamiteiten zijn op zee. De ministerie van Defensie wil een tienjarig contract sluiten met Bristow Helicopters, met Midden-Zeeland als tweede thuisbasis.

GroenLinks vindt het kwalijk dat er niet gecommuniceerd is met de raad en omwonenden over de permanente stationering van een zwaarder soort helikopter in Midden-Zeeland. 

Volgens Golsteijn leek de aanpassing van het luchthavenbesluit alleen bedoeld om ruimte te creëren voor noodgevallen en dreigt nu misbruikt te worden om voet aan wal te krijgen voor het permanent stationeren van een SAR helikopter.

Bovendien denkt de partij dat wanneer de SAR helikopter permanent gestationeerd is in Midden-Zeeland, het ongetwijfeld tot aanpassingen van het vliegveld zal leiden. 

 

Be the first to comment on "GroenLinks is kritisch over komst reddingshelikopter"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*