Gemeente Vlissingen, ga niet handhaven op coronapas. Deze oproep doen de politieke partijen POV en LP.

Gemeente Vlissingen, ga niet handhaven op coronapas. Deze oproep doen de politieke partijen POV en LP. Volgens POV-fractievoorzitter Pim Kraan ontstaat er door de nieuwe coronamaatregel een tweedeling. “Je mag bijvoorbeeld wel zonder een coronacheck-app het stadshuis inlopen, maar niet een restaurant. Terwijl ook bij de gemeente mensen rondlopen die niet gevaccineerd zijn.”

‘Geef entertainmentbranche ruimte’

Kraan betreurt dat de entertainmentbranche moet handhaven op de coronapas. “Ze worden opnieuw gestraft. Terwijl er geen andere branche is die zo goed heeft geanticipeerd op de coronaontwikkelingen als de horeca. Geef ze een beetje ruimte. Het is volkomen verkeerd om via theaters, restaurants en musea ongevaccineerde mensen af te straffen.”

Het coronatoegangsbewijs moet worden getoond bij evenementen, cultuurinstellingen en horeca. De pas dient als bewijs dat mensen zijn gevaccineerd, onlangs negatief getest of hersteld zijn van corona. Volgens Kraan lijkt de coronapas op een ‘ausweis’, een persoonsbewijs dat tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitse bezetter werd ingevoerd. “Mensen worden gecategoriseerd. Dat onderscheid is principieel onterecht.”

POV verwacht positieve reactie

De coronapas is landelijk beleid, maar moet worden uitgevoerd door de gemeentes. De fractievoorzitter wil daarom dat Vlissingen voorbeeld neemt aan Rotterdam en Utrecht, die alleen handhaven bij excessen. “Vlissingen moet van het Rijk boa’s op pad sturen, maar daarvoor is geen geld. Ik vind het beleid dat opgelegd is vanuit een ivorentoren.”

De POV’er verwacht daarom dat tijdens de raadsvergadering aankomende donderdag er positief wordt gereageerd op de motie. “Vlissingen is een vrijgevochten stad.”

Be the first to comment on "Gemeente Vlissingen, ga niet handhaven op coronapas. Deze oproep doen de politieke partijen POV en LP."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*