Geen vogelgriep vastgesteld bij dode bergeenden die aanspoelen aan Walcherse kust

Sinds maandag 9 augustus 2021 zijn er op diverse stranden in de gemeenten Veere en Vlissingen bergeenden dood aangetroffen. Inmiddels is door de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit vastgesteld dat er geen sprake is van de vogelgriep. De komende dagen wordt er verder onderzoek gedaan naar de oorzaak. Het is nog onduidelijk wanneer de uitslag bekend is.

Sinds de vondst van de dode bergeenden zijn Rijkswaterstaat, Waterschap Scheldestromen, Veiligheidsregio Zeeland, GGD, de Provincie Zeeland, Stichting Het Zeeuwse Landschap, Stichting Strandexploitatie Veere en de gemeenten Veere en Vlissingen hier collectief mee bezig. Samen doen zij er alles aan om de oorzaak te achterhalen.

Het eerdere advies met betrekking tot de maatregelen blijft geldig. Als mensen een dode bergeend aantreffen op de stranden in de gemeenten Veere en Vlissingen, is het advies, uit voorzorg, om deze niet aan te raken of op te pakken. Mensen kunnen de vondst melden bij Stichting Strandexploitatie Veere via telefoonnummer 0118 – 58 62 75.

De situatie blijft de komende dagen gemonitord.

 

Foto: Stichting dierenwelzijn Walcheren

Be the first to comment on "Geen vogelgriep vastgesteld bij dode bergeenden die aanspoelen aan Walcherse kust"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*