Gebeden zijn verhoord: Panorama Walcheren heeft nieuw onderdak in kerk

Panorama Walcheren heeft een nieuw onderkomen. Het museum krijgt een tijdelijke plek in de Onze Lieve Vrouwekerk in Vlissingen. Die kerk staat sinds kort leeg en wordt omgebouwd tot hotel. Tot de start van de verbouwing maken gebeden plaats voor de doeken van Panorama Walcheren.

Vanochtend verhuizen de doeken met levensgrote schilderijen van Walcherse plekken naar de kerk aan de Singel in Vlissingen. Daar kan een deel van de schilderijen tot eind dit jaar staan. De andere werken worden opgeslagen in het museumdepot bij de COVRA in Nieuwdorp.
De schilderijen stonden aanvankelijk in de Machinefabriek in Vlissingen, maar die locatie wordt opgeknapt en daarom is het museum genoodzaakt te verhuizen. Ruud Louwes van de Heilige Mariaparochie Walcheren is blij met de schilderijen in de kerk: “Het blijft moeilijk dat de kerk gesloten is, maar dan is deze invulling tijdelijk wel heel waardevol.”

Banken aan de kant

Vrijwilligers van de kerk hebben de banken aan de kant geschoven en plaats gemaakt voor de grote werken. Louwes weet nog niet welke schilderijen precies in ‘zijn’ kerk komen te staan: “Dat gaan we straks zien, als de schilderijen hier binnenkomen. Ik ben heel benieuwd.”
Dit hele seizoen is Panorama Walcheren dus onder de pannen. Het is nog niet bekend waar de schilderijen daarna tentoongesteld worden.